2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nagycsaládosokat segítik Orosházán

A nagycsaládosokat is újabb kihívás elé állította a harmadik hullám. Az oroscafe.hu a helyi egyesület és a régió vezetőjével, Benedek Szilviával beszélgetett, aki kiemelte: a segítséget most több fronton is nagyon várják az érintettek.

– A járvány nagy változást hozott a nagycsaládosok életébe is, hiszen többen kerültek anyagilag nehéz helyzetbe – kezdte Benedek Szilvia.

Benedek Szilvia, a NOE dél-alföldi régióvezetője Fotó: OrosCafé

– Több szülő ismét rákényszerült a munkahelye elhagyására, és ez a napi megélhetésüket veszélyezteti. Próbálunk segíteni, a legtöbbet a Tesco Élelmiszermentő Program adományainak köszönhetünk, de ezekből az adományokból egy család havonta csupán kétszer részesülhet. A jobban rászorulóknak igyekszünk ilyenkor nagyobb mennyiséget adni, hogy tudjanak tartalékolni, fagyasztani – mondta.

A régióvezető hozzátette, hatalmas feladat hárul most azokra a családokra, amelyek több iskoláskorú gyermeket nevelnek, a gyerekek felügyelete mellett a technikai feltételekről is gondoskodniuk kell, ezért ők is, például a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen igyekeznek segíteni.

Benedek Szilvia kiemelte: a legnagyobb szükség még mindig a tartós élelmiszerre van, de szívesen fogadnak olyan jó minőségű ruhaneműt is, melyeket bárki szívesen viselne. Emellett rendszeresen állítanak össze születési kezdőcsomagokat, illetve kríziscsomagokat, így örömmel veszik a pólyát, babakocsit, hordozót, etetőszéket tartalmazó felajánlásokat. Ezek jóvoltából gyors segítséget tudnak nyújtani a rászoruló, fiatal szülőknek, nemcsak a nagycsaládosoknak.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: oroscafe.hu
Vissza
Hírfolyam