2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Példás szülői összefogás Seregélyesen

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola szülői munkaközössége különleges szociális érzékenységről tesz tanúbizonyságot: négy-öt családot támogatnak rendszeresen, de az eseti adományozások száma ennél jóval több. Ruhát, élelmiszert, tűzifát és pénzt is gyűjtenek, mikor mire van szükség.

A szülői munkaközösség rendszeresen csatlakozik humanitárius akciókhoz, legutóbb például a horvátországi földrengés károsultjainak gyűjtöttek.

Elsősorban a gyerekekre figyelünk, mert ők az elsők. Van a közösségi hálón egy felületünk, amit nagyon jól tudunk működtetni arra, hogy felmérjük az igényeket. Ha felmerül egy probléma, akik értesülnek róla, azok általában két-három napon belül küldenek élelmiszert, műszaki eszközöket. Éppen, ami kell. Hála Istennek, felajánlás rengeteg van, a seregélyesi lakosok rendkívül segítőkészek, talán csak a helyiségünk kicsi, ahol az adományokat fogadni és tárolni tudjuk

– nyilatkozta a feol.hu-nak Juhász Róbertné, Judit.

Fontos tennivalónak bizonyult a maszkok varrása is, hiszen a járvány kezdetén hiány volt belőlük. A varrásból több mint harminc szülő vette ki a részét, és nagyjából ezernyolcszáz maszkot sikerült megvarrniuk.

Az egyik seregélyesi segélyakció: indul a horvát földrengés károsultjainak szánt adományok bepakolása
Fotó: feol.hu/FMH-archív/Tihanyi Tamás
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam