2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából

2020-ban az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 8,7 millió forintot adományozott a Magyar Vöröskereszt Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Programja számára, amiből rászoruló családokat támogattak friss kenyérrel és tejjel. Az Auchan jóvoltából a program 2021-ben is folytatódhat. 

A tavalyi 8,7 milliós támogatásból hetente kétszer kaptak tejet és kenyeret a rászoruló családok, amelyeket a jövedelmük alapján választottak ki a Vöröskereszt munkatársai az önkormányzatok segítségével budapesti kerületekben és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az Auchan nemzetközi alapítványa a támogatás lejártát követően úgy döntött, hogy nem engedi, hogy teljesen leálljon a program, ezért további négy hónapra biztosít keretet ahhoz, hogy újra friss kenyér és tej kerülhet a rászoruló családok asztalára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 65 család helyzetén tud segíteni a Vöröskereszt a támogatás jóvoltából.

A koronavírus járvány tovább nehezítette a térségben élők boldogulását, a családokat érintő megélhetési gondok súlyosabbak lettek. Jelentős lépésnek tartom, hogy az Auchan jóvoltából folytatódhatott a Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Program. A programba kerülésnek szigorú feltételrendszere van, ami vagyon- és jövedelemkimutatáshoz kötött: a család egy főre jutó jövedelme nem haladhatja meg a 35 000 forintot. Emellett a bekerülésnél előnyt élveznek a minél több gyermeket nevelő családok

– mondja Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója a program részleteiről.

Fotó: voroskereszt.hu
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: voroskereszt.hu
Vissza
Hírfolyam