2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koronavírusos betegek ellátását segíti a Videoton

Ultrahangkészüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat és további, az ápolók munkáját segítő eszközöket adományozott a Videoton Holding Zrt. a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, összesen közel 20 000 000 Ft értékben.

„Felelős vállalatként a Videoton már a koronavírus-járvány kitörésekor átfogó támogatási programot indított a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából. Az első és második hullám során a program keretében a magyar nagyvállalat öt darab ún. noninvazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat jutatott a székesfehérvári Szent György és a Dél-pesti Centrumkórház számára, amelyekhez decemberben további maszkokat vásárolt” – olvasható a székesfehérvári Önkormányzati Kommunikációs Központ weboldalán. 

A járvány harmadik hullámában a vállalat összesen 43 darab lélegeztetőgéphez való maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. Emellett egy a koronavírusos betegek diagnosztizálásában használt mobil ultrahangkészüléket és a hozzá tartozó kiegészítőket is a kórház rendelkezésére bocsátanak, amely meggyorsítja a kórházban kezelt betegek állapotának ellenőrzését. 

Szintén a Covid-betegek ellátását segíti az az 50 db telefonkészülék, amelyekkel az ápolók és a betegek közti kommunikáció gyorsabbá válik. 

Fotó: Simon Erika/feol.hu
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam