2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Légzőizomtorna-gyakorlattal segít a Semmelweis Egyetem

Mivel a koronavírus a gyenge légzőizomzattal bírókat erősebben sújtja, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének munkatársai – dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével – hiánypótló oktatóvideót készítettek arról, hogyan erősíthetjük légzőizmainkat.

Légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük. Ennek érdekében érdemes naponta legalább háromszor elvégeznünk az alábbi oktatóvideón látható egyszerű gyakorlatsort – már csak azért is, mert a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. Iktassuk be életünkbe a rendszeres mozgást, és ne feledkezzünk meg légzőizmaink átmozgatásáról sem.

A légzőizom-erősítő gyakorlat nem csupán a koronavírus-járvány veszélyeztetett csoportjai számára lehet tanulságos, de tüdőgyulladáson átesett, legyengült állapotú érintetteknek is ajánlják. 

Bartincki Tamara, Gál Bettina, Major Bálint, Sági Zenina – Semmelweis Egyetem Videó: YouTube/Semmelweis Egyetem
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam