2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már egy éve nyújt segítséget a rászorulóknak a Digitális Jóléti Program

A program önkéntesei tavaly március óta segítik online és telefonon az időseket és a családokat a digitális ügyintézésben, illetve a koronavírus-járvány miatt felmerülő kihívások és nehézségek kezelésében. 

Az  önkéntesek a helyi önkormányzatokkal együttműködve segítenek a veszélyhelyzetben kiemelt támogatásra szorulóknak. Az idősebbekkel elsősorban telefonon és online tartják a kapcsolatot, a bevásárlás, a gyógyszerek beszerzése és a napi ügyek intézése – számlák befizetése, elektronikus ügyintézés – mellett technikai segítséget is nyújtanak nekik. A szülőknek, diákoknak és pedagógusoknak a távoktatáshoz adnak technikai támogatást, például a távoktatási eszköztárak beállításával és online kapcsolattartási eszközök telepítésével.

2020 márciusa óta 1300 önkéntes mintegy 1200 településen több mint 80 ezer ember életét könnyítette meg, csak 2021 februárjában több mint 9100 rászorulónak segítettek.

Mindemellett az elmagányosodás veszélyének mérséklésére a Digitális Jólét Program részeként elindította a Napi 100 jó szó mozgalmat is.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: nool.hu
Vissza
Hírfolyam