2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogásban születtek újjá a tűzben megsérült kórtermek

Március 11-én hajnalban tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház úgynevezett hotelépületében. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, a betegeket is időben biztonságba helyezték – a megsérült kórtermeket pedig önkéntesek újították fel, hogy ezzel segítsék a kórház működését. 

A füst és a korom miatt az ötödik emelet egyik szárnyában jelentős károk keletkeztek, a nehéz helyzetben lévő kórházi dolgozók válláról nagy terhet vettek le azok az önkéntesek, akik a felújításon dolgoztak.

A Fejér Megyei Szent György Kórházért FOGJUNK ÖSSZE! nevű Facebook-csoport egyik tagja, Völgyi Szabolcs a kórházi dolgozókkal együttműködve szervezte meg a csoportban a kórház tűzben érintett folyosójának felújítását: festőket és a takarításban segíteni tudókat kért meg, vegyenek részt a munkában. Nem kellett sokáig várnia a támogató kezekre, a kórházzal egyeztetve egy héten belül meg is kezdték a munkát.

Olyanok is támogatták az összefogást, akik a helyszínen nem tudtak jelen lenni: a szükséges mennyiségű festék, valamint szerszámok is felajánlásként érkeztek, a kórházban dolgozó festők munkáját pedig étellel és süteményekkel támogatták.

Fotó: Völgyi Szabolcs/feol.hu
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam