2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

20 000 darab friss magyar tojás került rászoruló családokhoz

A Magyar Tojásszövetség felajánlásából 20 000 darab friss magyar tojás került rászoruló emberek és családok ünnepi asztalára a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Az adomány mintegy 2000 családnak jelent húsvéti reggelit vagy vacsorát.

Elsősorban a Magyar Vöröskereszt által fenntartott családok átmeneti otthonaiba, hajléktalan-ellátó intézményekbe, valamint lakossági segélyezés keretében nélkülöző emberekhez, családokhoz került még húsvét előtt a Magyar Tojásszövetség húszezer darabos tojásadománya. 

Felelős szervezetként arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a mostani, különösen nehéz, pandémia sújtotta hónapokban elengedhetetlen a rászoruló családok támogatása. A tojás olyan teljes értékű táplálék, fehérje- és D-vitamin-forrás, amelyre a mostani időszakban még nagyobb szüksége van egészségünknek. Fontosnak tartottuk, hogy ez az egyszeri adomány húsvét előtt olyan családok asztalára kerülhessen, amelyek ténylegesen nélkülöznek. Ezért választottuk partnerül a Magyar Vöröskeresztet, amely a családok segélyezésének legnagyobb szervezete

– olvasható Szép Imrének, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége elnökének nyilatkozata a voroskereszt.hu-n.

Fotó: Jóri András/voroskereszt.hu
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: voroskereszt.hu
Vissza
Hírfolyam