2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Almafákat ültettek önkéntesek

Ötven facsemetét ültettek el a helyiek a település szívében, létrehozva ezzel a vizslási almakertet. A fiatal fák várhatóan néhány év múlva terméssel fogják meghálálni a helyiek összefogását – írja a nool.hu.

Ásót és lapátot ragadtak a település lakói szombat reggel a falu szívében azért, hogy összefogásuk gyümölcseként létrehozzák a vizslási almáskertet. Sándor József, a település polgármestere a portál érdeklődésére elmondta: a kezdeményezés a község háziorvosának, dr. Imre Istvánnak az ötlete volt.

Az almáskert fái várhatóan néhány éven belül terméssel fogják meghálálni a helyiek összefogását Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

– A járványhelyzet miatt Vizsláson is nehéz időszakot élnek át az emberek. A minket érő rengeteg negatív inger hatására úgy döntöttünk, hogy a járványügyi óvintézkedések betartása mellett megszervezzük ezt a közös faültetést Vizsláson. A megvalósításban több civil szervezet, például a Vizslási Bányász Szakszervezet és a Vizslási Önkéntesek csapatának tagjai is részt vettek – mondta Sándor József.

Gyerekek is segítettek az ültetésben Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

A csemeték beszerzését a falu háziorvosa, a Vizslási Önkéntesek csapata és az önkormányzat finanszírozta. Az almáskert fái várhatóan néhány éven belül terméssel fogják meghálálni a helyiek önkéntes összefogását. A tervek szerint a gyümölcsöt például a helyi óvodások étkeztetésében és a falunapokra készülő süteményekhez fogják felhasználni. 

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: nool.hu
Vissza
Hírfolyam