2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bevásárlással segíti a karantént az orgoványi Örömhír Alapítvány

Az alapítvány munkatársai hónapok óta gondoskodnak arról, hogy ne nélkülözzék a gyógyszereket és a legszükségesebb élelmiszereket azok, akik karanténba kerültek, és nem kapnak máshonnan segítséget. Nem csupán ételt visznek házhoz – szeretnének hitet és bátorítást önteni az emberek lelkébe.

Személyesen én és a családom is átmentünk a koronavírus árnyékának völgyén még tavaly, a járvány elején. Hálából, hogy egészségben megtartott minket a Jóisten, szeretnénk segíteni helyben azoknak, akik ugyanebben a bizonytalanságban, tehetetlenségben és elszakítottságban töl­tik aggodalommal teli napjai­kat. Azt látjuk, hogy amikor az embert megfogja ez a betegség, hirtelen sok minden megoldatlanná válik, és akkor nagyon sokat jelent, ha segítő kezet és biztató szót kapnak

– mondta a baon.hu-nak Ficsor Donát, az Örömhír Alapítvány kuratóriumi elnöke arról, hogy milyen élmény hívta életre a kezdeményezést.

A karanténba került családoknak tartós élelmiszereket, vitaminokat, gyümölcsöt, gyümölcslét, csokoládét és a nehéz időkben hasznos bátorító levelet, illetve lelkesítő könyveket tartalmazó ingyenes csomagokat is összeállítanak, melyeket házhoz visznek. Segítségüket elsősorban a helyi lakosság számára ajánlották fel, de a „karanténcsomagokat” kis számban vidékre is eljuttatják, kiterjedt országos hálózatukon keresztül vagy postai úton.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam