2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszercsomaggal tette szebbé a húsvéti ünnepet a győri karitász

Kacsacomb, sajt és alma is jutott azokba a változatos tartósélelmiszer-csomagokba, amelyek a Győri Egyházmegyei Karitász jóvoltából találtak gazdára 2021 márciusában. Mintegy száz rászoruló család számára tették szebbé a húsvéti ünnepeket.  

Családi János, a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet elnöke azzal kereste meg a karitász munkatársait március közepén, hogy tavalyi, nagy mennyiségű almaléadománya után ezúttal csaknem 7200 kg étkezési almát szeretne felajánlani a szervezetnek. A Katolikus Karitász jóvoltából további 450 db fagyasztott kacsacombot, illetve 150 db felezett trappista sajtot is kapott a Győri Karitász.

A családoknak szánt segélycsomagot a győri ALDI élelmiszerüzletben gyűjtött tartósélelmiszer-dobozokkal egészítették ki. 

Az adományok válogatásában, csomagolásában és rakodásában a járványügyi előírások betartása mellett mintegy negyven fiatal önkéntes vett részt.

Fotó: karitasz.hu
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Ezekre van a legnagyobb szükségük a nélkülöző családoknak Súlyos az esőzések és áradások hatása az áruszállításra A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: gyorihirek.hu
Vissza
Hírfolyam