2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos összefogás indult Pécsett a koronavírusos betegekért

#takardbeabeteget néven indult az egyik legújabb online kezdeményezés a koronavírus-fertőzéssel kórházba került betegek és az értük küzdő egészségügyi szakemberek, kórházi dolgozók érdekében. Máris rengeteg segíteni vágyó csatlakozott a közösséghez. 

#takardbeabeteget nyilvános Facebook-csoportban külön posztokban olvashatjuk el,  hogy mely kórházak milyen adományt fogadnának szívesen, és itt jelentkezhetünk akkor is, ha az összegyűjtésében vagy az átadásában szeretnénk segíteni. 

Meggyőződésem, hogy igen komolyan növelné a túlélési esélyt ez a gondoskodás, a szeretet, a fizikai jóérzés mellett a bizonyosság: fontos vagy

 – fogalmaz a csoport leírásában dr. Varju Márta jogász, a kezdeményezés ötletgazdája.  

„Hála Istennek nincs személyes tapasztalatom a koronavírussal kapcsolatban, így pusztán együttérzésből csatlakoztam. Én ennyit tudok tenni, így tudok segíteni... Segítséget bárkitől köszönettel elfogadunk, magánemberektől, cégektől egyaránt” – nyilatkozta a pecsma.hu-nak Lehőcz Dorka, az akció egyik koordinátora.

Kép: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam