2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Életmentő berendezést kapott a debreceni Kenézy Gyula Járványkórház

Hárommillió forintot meghaladó értékű Lifepak 20E típusú professzionális defibrillátort adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Járványkórház újonnan kialakított, 7 ágyas intenzív osztálya részére a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 

A szervezet a koronavírus-járvány kitörése óta törekszik arra, hogy lehetőségeihez mérten segítséget nyújtson azok számára, akik a veszélyhelyzet elleni védekezés frontvonalában küzdenek.

2020 márciusában a Debreceni Egyetem által létrehozott Veszélyhelyzeti Alap számára folyósítottak érdemi támogatást, majd április folyamán Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló és Püspökladány városok önkormányzatait támogatták a járvány elleni védekezésben.

Tavaly decemberben a Hajdúböszörményi Mentőállomásnak ajándékozott a HBKIK Hajdúböszörményi Szervezete mikrohullámú sütőt, fagyasztós hűtőszekrényt és germicid lámpás levegőtisztító berendezést.

A Kenézy Gyula Járványkórház számára adományozott Lifepak 20E professzionális defibrillátort a Covid-intenzívosztályon állítják majd használatba az egészségügyi szakemberek.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hbkik.hu
Vissza
Hírfolyam