2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a szolnoki árván maradt testvérpárért

Egyelőre nincs adat arról, hány gyermek maradt árván országszerte a koronavírus miatt, akiknek sokszor nemcsak a gyásszal kell megküzdeniük, de az egzisztenciájuk is alapjaiban veszélybe kerül. A közelmúltban egy szolnoki testvérpár veszítette el mindkét szülőjét a járvány következtében. 

A gyerekek két hét leforgása alatt veszítették el a szüleiket, egy szolnoki iskola kezdeményezésére pedig azonnal hatalmas társadalmi összefogás alakult ki, hogy legalább anyagilag segíthessenek a testvérpáron. 

Az egyik tanulónak a szülei elkapták a koronavírus-fertőzést, mind a ketten kórházba kerültek, és sajnos tragikus körülmények között, két hét alatt márciusban mind a ketten elhunytak. Őszinte megdöbbenésünkre egy hatalmas társadalmi összefogás alakult ki. Az iskolához kötődő, a városhoz kötődő, vagy érzékeny lelkű emberek a gyerekeket, a családot támogatják. Jelentős összeg gyűlt már össze tudomásom szerint a számlán, de nemcsak pénzbeli támogatásokról van szó, nagyon sok más felajánlás is érkezett a család felé

– idézi az euronews.com Pogány Gyulát, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatóját, aki egy Facebook-posztban is írt a gyerekek tragédiájáról.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam