2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pszichológusok segítenek az egészségügyi dolgozóknak

Közel kétszázötven pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember ajánlotta fel ingyenes segítségét – a kríziskezeléstől a gyászterápiáig – azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány frontvonalában dolgoznak, és nap mint nap a betegek életének megmentéséért küzdenek.

Az egészségügyi dolgozók több mint egy éve végzik munkájukat a koronavírus-járvány árnyékában, a vírus nap mint nap emberpróbáló kihívások elé állítja őket. Nő a betegek mennyisége, egyre súlyosabbak az esetek, szinte állandóan készenlétben kell lenniük, hisz bármikor bármilyen feladatra felkérhetik őket – miközben állandó jelleggel ki vannak téve a megfertőződés veszélyének.

Az euronews.com által megszólaltatott pszichológusok úgy vélik, hogy az orvosoknál és ápolóknál komoly poszttraumatikus állapotok is kialakulhatnak az őket érő ingerek miatt.

Rendkívül fontos, hogy akinek segítségre van szüksége, az ne féljen igénybe venni azt. Ennek érdekében közel kétszázötven pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember döntött úgy, hogy ingyenes segítséget nyújt az egészségügyi dolgozók számára. Elérhetőségeik megtalálhatók a pszi.hu weblapon. A kezdeményezés keretében három csoport is működik, egy esetmegbeszélő, egy kríziskezelő és egy gyászfeldolgozó.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért Jótékonysági futás a bajai kórházért A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam