2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pszichológusok segítenek az egészségügyi dolgozóknak

Közel kétszázötven pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember ajánlotta fel ingyenes segítségét – a kríziskezeléstől a gyászterápiáig – azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány frontvonalában dolgoznak, és nap mint nap a betegek életének megmentéséért küzdenek.

Az egészségügyi dolgozók több mint egy éve végzik munkájukat a koronavírus-járvány árnyékában, a vírus nap mint nap emberpróbáló kihívások elé állítja őket. Nő a betegek mennyisége, egyre súlyosabbak az esetek, szinte állandóan készenlétben kell lenniük, hisz bármikor bármilyen feladatra felkérhetik őket – miközben állandó jelleggel ki vannak téve a megfertőződés veszélyének.

Az euronews.com által megszólaltatott pszichológusok úgy vélik, hogy az orvosoknál és ápolóknál komoly poszttraumatikus állapotok is kialakulhatnak az őket érő ingerek miatt.

Rendkívül fontos, hogy akinek segítségre van szüksége, az ne féljen igénybe venni azt. Ennek érdekében közel kétszázötven pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember döntött úgy, hogy ingyenes segítséget nyújt az egészségügyi dolgozók számára. Elérhetőségeik megtalálhatók a pszi.hu weblapon. A kezdeményezés keretében három csoport is működik, egy esetmegbeszélő, egy kríziskezelő és egy gyászfeldolgozó.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam