2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szeretetcsomagot kaptak a kórház dolgozói Siófokon

A Kórházi szeretetcsomag elnevezésű országos kezdeményezés olyan egészségügyi intézmények támogatását célozza, ahol covidos betegeket látnak el. A siófoki kórházba az akció keretében 185 gyerekrajzot és üzenetet is rejtő, testet-lelket erősítő szeretetcsomag érkezett.

 Márciusban, amikor kiírtam egy édesanyákat összekapcsoló Facebook-csoportban azt a kérdést, hogy szerintük hogyan lehetne csomagot eljuttatni a kórházi dolgozókhoz, és csatlakoznának-e, rengeteg visszajelzés érkezett. Két nap alatt összeállt 25 csapat, a csoportvezető édesanyák intézték a bevásárlást, szállítást, a többiek anyagilag támogatták a kezdeményezést. Első körben kiválasztottunk több mint 30 hazai kórházat, ahova eljuttattuk az élelmiszercsomagokat, gyermekrajzokkal, szívhez szóló, motiváló, erőt adó, lelküket megszólító képeslapokkal. Nem sokkal később megalapítottuk a Kórházi szeretetcsomag Facebook-csoportot, melynek már ezer tagja van, és az elmúlt hetekben már több mint 50 kórházba juttatunk el csomagokat”

– idézi a siofok.hu Janklovics Natasa ötletgazda szavait a kezdetekről.

A gyerekek rajzokkal mondtak köszönetet Fotó: siofok.hu

A közösségi oldalon minden héten 5 kórházat lehet támogatni, köztük fővárosi és vidéki intézményeket egyaránt, és a siófoki kórház is felkerült a támogatottak listájára. A magánszemélyeken túl olyan helyi cégek is a kezdeményezés mögé álltak, mint a DRV Zrt., a Sió Eckes, a Marcipán cukrászda vagy az Amigo étterem.

Azonnal és örömmel mondtunk igent a csatlakozásra. Bevásároltunk különböző frissítő finomságokból, és mozgósítottuk a kollégáinkat. Volt, aki többkilónyi sajtos tallért sütött, melyeket egy-egy kedves üzenettel díszítve rakott csomagokba, és amire a legbüszkébbek vagyunk, 185 gyerekrajzot és szeretetüzenetet küldtek a munkavállalóink és az ő ismerőseik, hogy ezeken keresztül is kifejezzék szeretetüket, és köszönetet mondjanak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak és a kórház valamennyi dolgozójának áldozatos munkájukért

– nyilatkozta az akció kapcsán Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

Fotó: DRV Zrt.
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: siofok.hu
Vissza
Hírfolyam