2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adatbázis készül a mentőket támogató éttermekről

A húsvéti téves feljelentés óta egyre több vendéglátóhely fejezi ki támogatását a mentők felé, egyre többen szeretnék őket meghívni egy hamburgerre, ezért az Országos Mentőszolgálat úgy döntött, országos online adatbázist készít a szolgálatban lévő mentőket támogató éttermekről. 

Húsvétkor a fővárosban egy Szentendrei úton lévő hamburgerezőnél lefotóztak és feljelentettek egy szolgálatban lévő mentőápolót, amiért ebédet vásárolt. A vizsgálat során kiderült, hogy nem ellátás alatt vagy helyett, hanem a kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg, és mire visszaértek, riasztást is kaptak, ezért csak jóval később tudtak ebédelni.

Az eset óta egyre több vendéglátó egység jelezte, hogy kedvezményeket ad a mentősöknek. Ezért döntött úgy a mentőszolgálat, hogy egy országos adatbázist hoznak létre a szolgálatban lévő mentőknek kedvezményeket biztosító vállalkozásokról. Ezeket hamarosan egy elektronikus térképre is felteszik, hogy a kollégáik telefonjukon is láthassák és azonnal megtalálják azt a vendéglátóhelyet, ahol kedvezményt kaphatnak.

Az első „Hambulancia” matricát arra a vendéglátó egységre helyezték ki, ahol húsvétkor lefotózták a mentőket. 

Még mindig sokkal nagyobb a terhelés a mentőkön, mint a járvány előtti időszakban, és van, hogy 20 percük sincs az ebédjük elfogyasztására Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: szimpatika.hu
Vissza
Hírfolyam