2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás az árvákért

Besenyszögön egy tizennégy és egy tizenöt éves lány maradt árván, a szülők koronavírus-fertőzésben hunytak el. Páratlan összefogás indult a fiatalokért, a közösségi oldalon közzétett felhívásra rengetegen segítő szándékkal reagáltak – írja a szoljon.hu.

A nagyobbik lány a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium kilencedik évfolyamos tanulója, míg húga idén ugyancsak az intézménybe felvételizett. Az elmúlt hetekben az életük fenekestül felfordult. A kamasz lányok mindkét szülője elkapta a koronavírust, kritikus állapotban kerültek kórházba.

– Az osztályfőnök kollégánk folyamatosan tájékoztatott a család helyzetéről. Arról is tudtunk, amikor mind a két szülő kórházba került, és arról is, amikor körülbelül két hét különbséggel elhunytak – válaszolta a portál megkeresésére Pogány Gyula, a gimnázium igazgatója. A weboldal cikke szerint a gépészmérnök édesapa március 11-én, míg a Hetényi Géza kórházban dolgozó ápolónő édesanya március 27-én vesztette életét. 

A testvérpár a szüleik mellett az anyagi biztonságot is elveszítette. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Az osztályfőnök segítségével az iskolapszichológus már a tragédia másnapján felkereste a lányokat, próbálta őket segíteni, de nem egyszerű a helyzetük. – A leírhatatlan veszteség mindent felborított a lányok jelene és jövője körül anyagi szempontból is, ezen kíván segíteni a gyűjtés, és ezért osztottuk meg a felhívást a közösségi oldalon. Ahogy látom, a támogatás minden várakozást felülmúlt. Magyarország különböző pontjairól, de még külföldről is csatlakoztak a segítők. A lányok érdekében az iskola is meg fogja tenni, amit csak tud – hangsúlyozta az igazgató.

Bárki segíthet

Aki teheti és szeretné, a következő számlaszámra utalt összeggel tudja támogatni az árván maradt lányokat:

Számlatulajdonos: Zajacz Lászlóné (nagymama)
Takarékbank 50468847-50000270

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam