2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pécsi árváknak is segítenek

A pecsma.hu a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt pécsi gyerekek megsegítésére indult kezdeményezésről számol be, amelyhez bárki csatlakozhat, aki segíteni szeretne.

Egy szülő elvesztése óriási tragédia a gyerekeknek. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat (ECSGYK) igazgatója, Nagy István a portál kérdésére elmondta, sajnos tudnak olyan pécsi családokról, kiskorúakról, akik a pandémia harmadik hullámában elvesztették valamelyik szülőjüket. 

– Az iskolai, óvodai szociális segítőink jelen vannak a köznevelési intézményekben, így még nagyobb az esélye annak, hogy ilyenkor segítséget tudjunk nyújtani. Szerencsére a társadalmi szolidaritás jelen van a mindennapjainkban, ezt tapasztaltuk a pandémiát megelőzően is, de a segítség nyújtása a társadalom részéről korábban elsősorban karácsony idejére összpontosult akkor. A járvány kirobbanása, a megváltozott élethelyzet, a nehézségek, az anyagi és tárgyi javak hiánya viszont sok emberből, cégből most is előhozta a jó szándékot, segítőkészséget – fogalmazott Nagy István.

Hogy és kinek segít az ECSGYK?

Mint mondta, a segítés többirányú lehet, és rengeteg mindent felölelhet. A legfontosabb ilyen esetekben a családban maradt kiskorúak felügyelete, törvényes képviselő megléte, annak biztosítása. Ezenfelül, az eset súlyosságától függetlenül minden egyéb: adományok, a gyermeknek pszichológiai segítség, családterápia, gyászterápia,  jogi asszisztencia, gyermekek átmeneti otthonában való elhelyezés stb. 

– Nem feltétlenül kell tragédiának bekövetkeznie ahhoz, hogy a család- és gyermekjóléti szolgálat segítségét igénybe tudja valaki venni. Amennyiben az illető kapcsolattartásban, gyermekelhelyezésben, jogi segítségnyújtásban kérné a támogatásunkat, vagy esetleg gyermeknevelési, életvitelbeli, konfliktusos élethelyzetbe kerül, és úgy érzi, segítségre szorul, bármelyik telephelyünkön a városban – Anikó utca 5., Tüzér utca 7., Hársfa utca 154. – megtalál minket akár személyesen, telefonon (72/441-677, 72/444-877) vagy e-mail (segites@ecsgyk.hu) formájában – fogalmazott Nagy István.

Bárki segíthet

A Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola több diákjának indított gyűjtést nemrégiben: egyszerre két család életét is megváltoztatta a koronavírus, miután elragadott egy-egy fiatal szülőt. Az iskolai közösség összefogott, hogy segítsék a családokban nevelkedő összesen kilenc gyermeket – akik közül hárman jelenleg is az iskola tanulói – az elképzelhetetlenül nehéz helyzetben.

Bárki segíthet az árván maradt pécsi tanulók családjainak. Támogatni az UniCredit Bankban vezetett számlaszámra való utalással lehetséges. A felajánlott összeg közvetlenül a családokhoz kerül. A háromgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000064-83790005, tulajdonos: Nagy. A hatgyermekes család számlaszáma: 10918001-00000084-94440007, tulajdonos: Szekeres.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam