2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akik a leggyengébbekre is vigyáznak

Morva Emíliával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetőjével arról beszélgetett Thullner Zsuzsanna, milyen új kihívások elé állította a Covid–19-járvány a szervezetet az elmúlt több mint egy évben. Az interjú a magyarkurir.hu-n olvasható.

Az interjúban Morva Emília a többi között arról beszél, hogyan tudtak gyorsan reagálni az egészségügyi katasztrófának tekintett járványhelyzetre, hogy segítő szervezetben dolgozó magánemberként hogyan élték meg ezt a korábban ismeretlen helyzetet.

Mi is megijedtünk, féltünk, aggódtunk, szorongtunk, ugyanazok a folyamatok zajlottak bennünk, mint bárki másban. Tetézve azzal, hogy mi nemcsak a családunkért aggódtunk, hanem a sok ellátottért is, akikért mi vállalunk felelősséget, akik ránk bízták magukat. Ők is a hozzátartozóink.

Morva Emilia Fotó: Magyar Kurír archív

Az interjúból kiderül az is, hogy a szervezethez tartozó számos idősotthon lakóinak hogyan tudták a vírushelyzet előtti életükhöz hasonlóvá tenni ezt az időszakot, oldani a mindenkiben felgyűlt feszültséget, emberibbé tenni a hétköznapokat, hogy ne minden a betegségről szóljon. Például táblagépeket, okostelefonokat szereztek, és segítettek a használatukban, hogy a gondozottak tartani tudják a kapcsolatot a szeretteikkel. A régióvezető beszélt arról is, hogyan gondoskodtak a hajléktalanszállók lakóiról, azokról, akik az utcákon vészelték át az elmúlt hónapokat. 

Az embert próbáló időszak egyik pozitívumaként pedig azt említi, hogy több intézményből kaptak olyan visszajelzést, hogy a munkatársak megérezték a kollegialitás fontosságát.

Merünk egymás vállára támaszkodni, számíthatunk egymásra, itt vagyunk, együtt erősebbek vagyunk.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam