2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bevetették az első önkénteseket az egészségügyben

Már a harmadik csoportot is kiképezték egészségügyi önkéntesnek a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének kezdeményezésére, így kéttucatnyi olyan személy van, aki bármikor bevethető az egészségügyi intézményekben – írja a 24.hu.

Az önkéntesek például oltópontokon is segíthetnek. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

De ennél is nagyobb előrelépés történt, már két önkéntest fogadott a kórház, néhányan pedig háziorvosok mellé álltak be segíteni – tudta meg a portál Szijjártó Lászlótól, a képzés egyik ötletgazdájától, a területi szervezet elnökétől. És egy második kórház is jelezte, szívesen veszi az önkéntes segítségét.

Egy hónapja tették közzé a felhívást, és több mint 300-an jelentkeztek rá, számuk még mindig bővül. Néhány orvos pár órás képzéssel felvértezi a jelentkezőket olyan tudással, hogy akár Covid-osztályokon vagy oltópontokon, akár háziorvosok mellett tudjanak segíteni, közreműködésük sokszor életet ment, szó szerint. A cikk szerint a kamara nem engedi el a kiképzettek kezét, folyamatos szakmai és mentális támogatást fog adni majd azoknak, akiknek lesz lehetőségük segíteni a betegeknek.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Tűzifára gyűjt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam