2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önkéntesek segítenek az otthon tanulóknak

Már vannak olyan önkéntes mentorok, akik segítenek az otthoni tanulásban a szülőknek és a diákoknak, legyen a tanuló alsós, felsős vagy gimnazista – írja a teol.hu.

A portál cikke felidézi, hogy sok szülő nem tudja, mi lenne jobb: az, ha a gyermeke visszatér az iskolába, vagy ha otthonról tanul tovább, amit súlyosbít, hogy már több mint egy éve sok esetben nekik kell megtanítaniuk a gyerekeknek a tananyagot úgy, hogy nincs képesítésük és megfelelő tudásuk. Ráadásul nem mindenkinek van meg otthon a megfelelő felszerelése, mint a laptop vagy az internet, és a legtöbb családban több tanuló is van, így nem tud mindenki egyszerre a gép elé ülni.

Nem egyszerű otthonról tanulni. A kép illusztrációFotó: Mártonfalvi Dénes

Erre a helyzetre reagálva alakultak ki új digitális platformok a hiányzó gyerekek tanítására, felzárkóztatására. A tematikus digitális, videós tananyagok, egy-egy tantárgyra fókuszáló gyakorlófeladatok mellett másféle segítség is akad. 2016-ban jött létre a Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért nevű közösség, amely összegyűjti a társadalmi szinten is tenni akaró szülőket, és segíti őket. A közösségi oldalukon osztottak meg egy listát, amely tartalmazza azokat az oldalakat, amelyek segíthetnek az otthon tanuló gyerekeknek.

Ezenkívül létrejöttek olyan honlapok, ahová kifejezetten önkéntes mentorként jelentkezhet, aki segíteni szeretne. A szülők ingyenesen regisztrálhatják a gyerekeket, és a segítők ezután ingyenesen felzárkóztatják őket annyi alkalommal és abban a tantárgyban, ahányszor és amelyben szükségük van erre.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam