2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nélkülözhetetlen az önkéntesek segítsége

Kecskeméten 55 ezren kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. A megyei kórházban nagy szükség van az önkéntesek munkájára is, mint amilyen dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi főigazgatója – írja a baon.hu a kórház Facebook-bejegyzése nyomán.

Dr. Zombor Gábor Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldala

Az oltási folyamat gördülékeny megszervezése és lebonyolítása érdekében a kórház több száz munkatársa dolgozik: az oltást a szakrendeléseken, a fekvőbeteg-osztályokon dolgozó orvosok, szakdolgozók végzik, és besegítenek háziorvosok, magánorvosok is. Annak érdekében, hogy mielőbb minél többen felvehessék az oltást, a szervezés mellett a konkrét oltási folyamatban is részt vesz többek között az intézmény főigazgatója, dr. Svébis Mihály és orvos-igazgatója, dr. Horváth Zsolt is.

Az oltópontokon az orvosok, szakdolgozók mellett nagy segítséget jelentenek a Magyar Honvédség munkatársai, akik a betegirányításban töltenek be nélkülözhetetlen szerepet. Mellettük a kórházban önkéntesek is vannak, akik adminisztrációs és oltóorvosi feladatot látnak el. Ilyen önkéntes orvos dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, az intézmény korábbi főigazgatója, akivel tavaly decemberben kötöttek önkéntes szerződést. Zombor Gábor részt vett a koronavírus-tesztelésben, most pedig az oltási folyamat szervezésében és az oltóorvosi munkában is segít.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam