2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkentsd a hulladékot: cseritizz!

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi hónapokban jóval kevesebb adomány érkezett a hazai Cseriti adományboltokba, amelyek most szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a megunt, de működőképes tárgyak eladományozásával nemcsak jótékonykodunk, de a környezetet is óvjuk!

A csepeli cseritipont Fotó: cseriti.hu

A Cseriti Magyarország legrégebbi és egyben legnagyobb, 9 egységből álló adománybolt-hálózatát üzemelteti 2011 óta. Az elmúlt 10 évben 2500 tonna használati tárgyat értékesítettek kedvezményes áron, amelyek egyébként a szemétben, hulladéklerakókban végezték volna. 

Most a bolthálózat a tavaszi nagytakarítások, lomtalanítások idején azt kéri mindenkitől, akinek fontos a környezettudatosság, hogy az otthonukban szedjék össze a már feleslegessé vált, de funkciójukat és esztétikai megjelenésüket illetően még jó állapotú, más számára használható tárgyakat, eszközöket, és adják le azokat a Cseriti valamelyik boltjában. Az elmúlt hónapokban ugyanis a járvány miatt erősen megcsappant az adományozási kedv, így sok tárgy végezte a szemétben ahelyett, hogy valaki más, akinek szüksége van rá, jutányos áron megvásárolhatta volna. 

Amit nagyon várnak: dísztárgyak, lakásfelszerelési, háztartási, konyhai, sport- és szabadidőeszközök, műszaki cikkek, szerszámok, játékok, háztartási textilek (lepedő, ágynemű, törölköző), kiegészítők (cipő, táska, bizsu stb.). Ezúttal nem gyűjtenek ruhákat, könyveket, bútorokat. Vállalják, hogy a leadott tárgyakat a Cseriti bolthálózatában értékesítik, továbbra is átlagosan 35%-kal a használtpiaci árak alatt. Így elősegítik, hogy a rászorulók bolti körülmények között jussanak tartós fogyasztási cikkekhez, miközben védjük a környezetünket is.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam