2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány alatt is segítenek a családon belüli erőszak áldozatainak

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez is segítséget kapnak a családon belüli erőszak áldozatai, többnyire nők és gyerekek. A nekik létrehozott krízisközpontok és titkos menedékházak kaptak nemrég a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket – írja az origo.hu.

A fertőtlenítőket, szappanokat, szájmaszkokat, felülettisztítókat, kézfertőtlenítő adagolókat, vitaminokat és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat húsz krízisközpont és nyolc titkos menedékház lakói kapják a Családbarát Magyarország Központtól, amely egy 1,16 milliárd forintos európai uniós projekt keretein belül állította össze és szállította ki az adományokat.

Az átadás apropóján szervezett sajtóeseményen elhangzott, hogy elsősorban nők, anyák az érintettek, sokszor kisgyerekeikkel együtt, de adott esetben férfiak, betegek, fogyatékossággal élők vagy idős családtagok is lehetnek áldozatok.

Fontos tudni, hogy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06/80-20-55-20-as számát a családon belüli, vagy más néven kapcsolati erőszak áldozatai a nap 24 órájában ingyenesen hívhatják.

Bíró Dániel, a Borostyánvilág Alapítvány vezetője Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eseményen Bíró Dániel, az anyákat gyerekeikkel befogadó Borostyánvirág Alapítvány intézményvezetője arról beszélt, hogy az elmúlt év vírussal nehezített időszakában jelesre vizsgázott a rendszer, és felhívta a figyelmet arra, hogy a befogadó intézményeknek komoly figyelmet kell fordítaniuk az alapos védekezésre, nehogy gócponttá váljanak, ebben segítenek a járványügyi csomagok.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam