2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ember, nem adat

Az Ember, nem adat elnevezésű oldalt két önkéntes hozta létre azért, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak azoknak a gyászolóknak, akiknek egy szerette koronavírusban hunyt el – írja a 444.hu.

Fotó: embernemadat.hu

A portál megkereste az oldal létrehozóit, két önkéntest, akik elmondták, hogy a gyászolók az oldalon keresztül, e-mailben, Facebookon küldhetik el a nyilvánosságnak szánt megemlékezéseiket. Vannak, akik csak néhány szót küldenek családtagjaikról, mások hosszabb nekrológokat. 

Ez egy felület, ahol arcokat kapcsolhatunk az áldozatokhoz. Ha valamire általánosságban rámutat, az leginkább az, hogy most az életvitelünkkel esetleg visszafordíthatatlan katasztrófákat okozhatunk mások életében.

„Hogy felelősek vagyunk egymásért, és hogy nem lehet összehasonlítgatni a korona napi áldozatainak számait mindenféle más dolgokkal, arányítani meg méregetni. Mert nem adatok, hanem emberek. Akik a vírus miatt haltak meg, akiknek a halála tragédia. És talán elkerülhető lett volna” – mondják.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam