2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pfizer vakcinával támogatják az olimpiára készülő sportolókat

A Pfizer és a BioNTech felajánlotta, hogy a nyári tokiói olimpia és paralimpia valamennyi résztvevőjének biztosítják a koronavírus elleni védőoltást. A vakcinák kiosztását a nemzeti olimpiai bizottságok a helyi kormányokkal együttműködve fogják koordinálni. 

Fontos megjegyezni, hogy a Pfizer és a BioNTech által szállított további adagok nem a meglévő oltási programokból kerülnek kivonásra, hanem a meglévő kvóták és a világszerte tervezett szállítmányok kiegészítésére szolgálnak

– idézi a telex.hu a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleményét.

A NOB arra kéri a közelgő olimpiai és paralimpiai játékok sportolóit és részt vevő küldöttségeit, hogy mutassanak példát, és ahol és amikor csak lehet, fogadják el a vakcinát.

A járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia július 23-án kezdődik, a záróünnepség pedig augusztus 8-án lesz. A paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között tartják Fotó: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam