2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Véradásra buzdítja hallgatóit a Semmelweis Egyetem

Május 10. és 16. között véradó hetet tart a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az akció nyitányaként az egyetem rektora és vezetői is vért adtak az OVSZ Karolina úti székházában, a hét folyamán pedig legalább háromszáz hallgató részvételére számítanak. 


A medikusok véradásának több évtizedes hagyománya van az egyetemen, orvostanhallgatóként én is adtam vért

– idézte fel emlékeit dr. Merkely Béla, az egyetem rektora, aki azt is hangsúlyozta, hogy ahhoz, hogy a koronavírus harmadik hulláma után a tervezett műtétek, beavatkozások végre rendben megvalósulhassanak, több vérre és több véradóra van szükség.

A koronavírus-fertőzés után 3 hetet kell várni, de a védőoltást követően, az esetleges oltási reakciók elmúltával, akár már másnap is lehet jelentkezni véradásra.

A biztonságos ellátáshoz napi 1400-1600 megjelent véradóra van szükség, jelenleg 1300-1400-an érkeznek, így nagy örömmel fogadjuk a hallgatókat

– mondta dr. Nemes-Nagy Zsuzsa, az OVSZ Közép-Magyarországi régióigazgatója.

A véradó hét első napján az egyetem rektora és vezetői is vért adtak Fotó: Kovács Bálint/semmelweis.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam