2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer hátrányos helyzetű ember jutott oltáshoz az aktivistáknak köszönhetően

Már mintegy ötezren kaptak vakcinát az „Oltass, hogy élhess!” elnevezésű kampányban, amely az Országos Roma Önkormányzat koordinálásában a Civil Tanács Egyesület, a Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint és az 1Magyarország Kezdeményezés aktivistáinak részvételével zajlott.

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében április közepén indított országos, átfogó kampányban az aktivisták 168 hátrányos helyzetű, illetve zsákfalvakban és szegregált városrészekben segítettek. 13 428 állampolgárnak segítettek jelentkezni oltásra, és közülük mintegy ötezren már kaptak is védőoltást.

A kampányban 108 aktivista és önkéntes dolgozott, több mint 32 ezer embert értek el és szólítottak meg három hét alatt 14 megyében.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: vaol.hu
Vissza
Hírfolyam