2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer hátrányos helyzetű ember jutott oltáshoz az aktivistáknak köszönhetően

Már mintegy ötezren kaptak vakcinát az „Oltass, hogy élhess!” elnevezésű kampányban, amely az Országos Roma Önkormányzat koordinálásában a Civil Tanács Egyesület, a Civil Kollégium Alapítvány, a Rendszerszint és az 1Magyarország Kezdeményezés aktivistáinak részvételével zajlott.

A koronavírus elleni védőoltás regisztrációjának elősegítése érdekében április közepén indított országos, átfogó kampányban az aktivisták 168 hátrányos helyzetű, illetve zsákfalvakban és szegregált városrészekben segítettek. 13 428 állampolgárnak segítettek jelentkezni oltásra, és közülük mintegy ötezren már kaptak is védőoltást.

A kampányban 108 aktivista és önkéntes dolgozott, több mint 32 ezer embert értek el és szólítottak meg három hét alatt 14 megyében.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: vaol.hu
Vissza
Hírfolyam