2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Speciális fertőtlenítő a Honvédkórháznak

UV-C-fényforrással működő fertőtlenítőszekrényt adományozott a Tungsram Operations Kft. a Honvédkórháznak, amellyel a továbbiakban is együttműködnek – írja az origo.hu.

Joerg Bauer, a Tungsram Operations Kft. elnök-vezérigazgatója, Kopcsó István, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és Wikonkál Norbert, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház főigazgatója a Tungsram Operations Kft. UV-C-fertőtlenítő szekrény bemutatóján Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A sajtótájékoztatón Joerg Bauer, a Tungsram Operations Kft. elnök-vezérigazgatója azt hangsúlyozta: a Covid-járvány emberi tragédia. Ugyanakkor pozitívumként említette, hogy a pandémia erősíti az összefogást, például a Tungsram Operations Kft. és az MH Egészségügyi Központ esetében. Elmondta: a Tungsramnál már három éve foglalkoznak okosmegoldásokkal. Ezalatt több területen értek el jelentős eredményeket, köztük a fertőtlenítésben.

A most bemutatott eszköz magyar találmány, Zalaegerszegen és Budapesten gyártják. 

Az MH Egészségügyi Központ és a Tungsram további együttműködést tervez, a többi között a biztonságot erősítő, például a beléptetéssel kapcsolatos okosfejlesztéseket is szeretnének a kórházban megvalósítani.

A sajtótájékoztatón Szentkereszty Balázs, a Covid I. belgyógyászati osztály vezetője kiemelte: a koronavírus fémtárgyakon, papíron is fertőzőképes, így korábban a vörös (fertőző) zónában keletkezett dokumentumok kijuttatása gyakorlatilag megoldhatatlannak tűnt. Az UV-C-fénnyel működő berendezés viszont 87 másodperc alatt elpusztítja a kórokozókat, köztük a koronavírust is, így az eszköz jelentősen megkönnyíti a mindennapi egészségügyi ellátást. 

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam