2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány megduplázta a mentők feladatait

A járvány éve alatt 42 millió kilométert utaztunk, azaz több mint százszor tettük meg a Föld–Hold-távolságot a betegeinkért – mondja G. Juhász Juditnak adott, a nool.hu-n olvasható interjújában Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Az interjúban Csató Gábor kifejti, hogy a járvány fontos hozadéka, hogy 

...azokat a fejlesztéseket, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tettünk meg, például a mesterséges intelligencia területén, a normál napi munkában is nagyon jól tudjuk használni. Kevesen gondolnák azt, hogy egy 73 éves szervezet ilyen rugalmasságra és ilyen kapacitásnövekedésre képes, ha szükséges. Számtalan esetben végrehajtottuk a lehetetlent is, mert nem tudtuk, hogy lehetetlen. De az is fontos tanulság, hogy ilyen nehéz időkben összekapaszkodva meg lehet oldani bármilyen helyzetet.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójaFotó: Országos Mentőszolgálat

A cikkből kiderül továbbá, hogy a járvány megduplázta a mentők feladatait, ezért különösen nagy szükségük volt arra a tízezer önkéntesre, akik az elmúlt 16 hónap alatt fordultak meg náluk. A koronavírus-járvány legnehezebb időszakában is csak a kollégák 2,5 százaléka betegedett meg, ami például annak köszönhető, hogy olasz mintára mentesítő zónákat hoztak létre. Annak érdekében pedig, hogy lelkileg is át tudják vészelni az elmúlt időszakot, mentálhigiénés csoportban is kapnak segítséget a mentősök. 

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: nool.hu
Vissza
Hírfolyam