2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz kiló húst ajánlottak fel rászorulóknak a böllérek

A pandémia miatt elmaradt a Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál szervezői hátrányos helyzetű családoknak adományozták a versenyre szánt disznóhúst. A felajánlott sertések feldolgozását a Pápai Hús Zrt. vállalta, az elkészült termékeket pedig az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott családokhoz juttatták el.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a böllérfesztivál ötletgazdája az M1 Magyar gazda című műsorában elmondta, hogy megnyugtató számukra, hogy nem hiába dolgoztak, hiszen a munkájuknak nagyon sok ember számára kézzelfogható segítség lesz az eredménye.

A segélyszervezetnek országos hálózata van, és szakembereik szerint az agráriumnak kiemelt szerepe lehet a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásában. A szervezet többek között sajtüzem és tésztaüzem létrehozásával, valamint komlótelepítéssel járul hozzá a munkahelyek létrehozásához.

Segélyezésből nem lehet megélni, az nem jövő. Az csak demoralizál, tönkreteszi az embereket és a családokat. Mindenképpen valahogyan munkalehetőségeket kell teremteni, és az agrárium e tekintetben számunkra egy nagyon fontos terület

– idézi a gondola.hu Lehel Lászlót, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladéktól tisztították meg a Bodrogot Bár egyre többen aggódnak a klímaváltozás miatt, mégis egyre több autót használnak Németországban
Tovább a forrásra: gondola.hu
Vissza
Hírfolyam