2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Emléket állítanak a vírus áldozatainak a Hősök ligetében

A Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére két csodás fakeresztet emelnek Kiskundorozsmán, a Hősök ligetében a koronavírus-járványban elhunyt áldozatok emlékére. 

Szimbolikus helyszínt választottak az áldozatok emléke előtti tisztelgésre: a Hősök ligetében álló kápolnát, a tetején egy egyméteres kereszttel, a 19. századi kolerajárvány túlélői építették. Emellé a kereszt mellé kerül két újabb fakereszt, amelyeket Petrov András, a helyi asztalosmester készít majd el, a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány megbízásából.

A keresztek elkészítése és a felállításhoz kapcsolódó munkálatok mintegy egymillió forintba kerülnek, a költség fedezésére a felajánlásokat az alapítvány 11735005-20545747-es számlaszámára várják.

A Hősök ligetének kápolnája Kiskundorozsmán Fotó: Kuklis István/delmagyar.hu
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam