2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület a Tesco Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatán nyert támogatásból idén már másodszor osztott tartós élelmiszercsomagot rászoruló családoknak – írja a bestfmnyiregyhaza.hu.

Családokhoz, magányos idősekhez vitték az élelmiszercsomagokat  Fotó: Együtt a Családért Kulturális Egyesület

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület Nagy Szabinával, a térség önkormányzati képviselőjével közösen osztotta ki a gondosan összeállított 40 csomagot, melyek tartalmát gazdagította a Paco Magtár felajánlásából 40 kg lencse, és egy önzetlen magánszemély felajánlásából friss gyümölcs – tájékoztatta a rádiót Turóczi Kinga, az egyesület koordinátora, aki elmondta, hogy két részletben osztották szét az adományokat. Az első 20 csomagot idén márciusban adták át, amikor nagyon sok gyermekes szülő otthon volt, és jól jött a tartós élelmiszer, a maradék 20 csomagot pedig nemrég olyan idősek kapták, akik magányosan, szűkös anyagi körülmények között élnek, vagy a vírus miatt kerültek nehéz helyzetbe. A támogatandó családokat, személyeket a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ jósavárosi telephelyének csoportvezetőjével, munkatársaival, a körzethez tartozó védőnőkkel, illetve a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ vezetőjével választották ki. 

A projekt már második éve zajlik: 2020 májusában, az első sikeres pályázat alkalmával is több mint 60 tartós élelmiszercsomagot tudtak kiosztani az egyesület tagjai. Akkor a civil összefogás révén tisztítószerek, maszkok, gyerekeknek kreatív eszközök bővítették a csomag tartalmát.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: bestfmnyiregyhaza.hu
Vissza
Hírfolyam