2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Támogatás kaptak a Tolna megyei látássérültek

Hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az EMMI-től a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete, amelynek köszönhetően öt darab okostelefont tudtak vásárolni. 

A megvásárolt eszközök alkalmasak arra, hogy azokat akadálymentesen tudják használni megváltozott munkaképességű munkatársaik feladataik ellátására,  adminisztrációhoz, tájékoztató levelek és egyesületi kiadványok szerkesztésére, kérelmek és pályázatok írásához, online bemutatók és előadások lebonyolításához, információszerzéshez és kapcsolattartáshoz civilekkel, hivatalokkal, iskolákkal.

A rehabilitációs foglalkoztatás keretében 2021 januártól kilenc fő részére tud munkát adni a megyei egyesület, így jelenleg összesen tizenkét főt foglalkoztatnak. Az általuk képviselt látássérült embertársaik nemcsak nehéz életkörülményeik és fogyatékosságukból eredő hátrányuk miatt kerestek náluk segítséget, de a koronavírus-helyzet miatt is.

Fotó: Facebook/Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam