2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Támogatás kaptak a Tolna megyei látássérültek

Hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az EMMI-től a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete, amelynek köszönhetően öt darab okostelefont tudtak vásárolni. 

A megvásárolt eszközök alkalmasak arra, hogy azokat akadálymentesen tudják használni megváltozott munkaképességű munkatársaik feladataik ellátására,  adminisztrációhoz, tájékoztató levelek és egyesületi kiadványok szerkesztésére, kérelmek és pályázatok írásához, online bemutatók és előadások lebonyolításához, információszerzéshez és kapcsolattartáshoz civilekkel, hivatalokkal, iskolákkal.

A rehabilitációs foglalkoztatás keretében 2021 januártól kilenc fő részére tud munkát adni a megyei egyesület, így jelenleg összesen tizenkét főt foglalkoztatnak. Az általuk képviselt látássérült embertársaik nemcsak nehéz életkörülményeik és fogyatékosságukból eredő hátrányuk miatt kerestek náluk segítséget, de a koronavírus-helyzet miatt is.

Fotó: Facebook/Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam