2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyerekeknek gyűjtenek az ökumenikusok

3000 gyermeknek szeretne segíteni az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy esélyt kapjanak a járvány alatt tovább halmozódó hátrányok ledolgozására, és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására – írja az index.hu.

A Kapaszkodó elnevezésű program keretében gyermekek ezreit segíti az Ökumenikus Segélyszervezet a szegénység okozta problémáik leküzdésében, élelmiszerrel, ruhával és tanszerrel látja el a nélkülöző családokat. A cikk szerint azt tapasztalták, hogy a járvány alatt kétszer annyi kérés érkezett hozzájuk.

Most Felhőtlen gyermekkor címmel adománygyűjtést hirdettek, hogy minél több gyermeknek adhassanak esélyt a járvány alatt tovább halmozódó hátrányaik ledolgozására, különösen azoknak, akik átmeneti otthonokban és hátrányos helyzetű térségekben élnek. A pandémia alatt sok gyermek esetében tovább nőttek a hátrányok, sok család került még nehezebb helyzetbe, és a következő időszak a nyári táborokkal és a napközis foglalkozásokkal sokat segíthet, hogy a hátrányos helyzetű diákok behozzák az elmúlt évben tovább halmozódó lemaradást.

A segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon az adománygyűjtéséhez: a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogatják az ügyet, de a honlapjukon keresztül is teljesíthető befizetés.

Az alapítvány segélyvonala: 1353 Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet
Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak Tűzifára gyűjt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam