2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Putnokon is nagy összefogást eredményezett a vírushelyzet

A vírus utáni első nagyobb közösségi rendezvényre, az őszi Krumplifesztiválra készülnek már a putnokiak, bízva abban, hogy az élet lassan visszaállhat a megszokott kerékvágásba, hiszen a koronavírus-járvány ebben a közösségben is számos változást hozott. 

A koronavírus-járvány miatt már a második Gömör Expo maradt el Putnokon, egyéb, már helyi rendezvényekkel egyetemben.

Még mindig bizonytalan­ságot érzek, de remélem, hogy a szeptember végi Krumplifesztivált már nem fogja semmi fenyegetni. Addig a legjobb tudásunk szerint tesszük a dolgunkat. A közintézményeink megnyitottak, de ilyen hosszú idő után kell egy kis idő, amíg minden visszaáll a régi kerékvágásba

– nyilatkozta Tamás Barnabás, Putnok polgármestere a boon.hu-nak. 

Nehéz másfél évről beszélt számolt be a lapnak a városvezető, ám a lakosság döntő többsége fegyelmezetten viselte a megpróbáltatásokat. A járvány első, második és harmadik hullámának idején is összefogás volt tapasztalható Putnokon. Helyi családokat segítettek fertőtlenítőszerekkel, több eszközbeszerzés is megvalósult, amelyek ugyancsak segítséget nyújtottak a védekezésben. Ózongenerátorokat vásároltak, amik a közintézmények fertőtlenítésekor nyújtottak nagy segítséget.

„A putnokiak nagyszerűen vizsgáztak. Több segítőkész helyi vállalkozóval találkoztam, és a városból elszármazott emberektől is kaptunk felajánlásokat, amit ezúton is szeretnék megköszönni” – tette hozzá Tamás Barnabás.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam