2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így támogatja a helyi Covid-osztályt a Cantemus Fesztivál

A 13. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált a jótékonyság jegyében rendezik meg június 20. és július 10. között: az online megtekinthető hangversenyek és szakmai előadások jegybevételéből a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Covid-osztályának munkáját támogatják majd. 

A jótékonysági koncertsorozat keretén belül az interneten lehet figyelemmel kísérni a nemzetközi kórusok koncertjét, egy emlékhangversenyt és a hagyományos szakmai mesterkurzust is. 

  • A június 20-án megtartandó online nemzetközi koncerten Fülöp-szigeteki, tajvani, orosz, észt és svéd kórusok adnak ízelítőt kórusrepertoárjukból.
  • A június 28-án megtartandó, immár jelenléti előadás (amely később szintén elérhető lesz online is) már inkább a nyíregyháziaknak fog szólni, az este hét órától Adorján Gusztáv-emlékhangversenyen a Cantemus Vegyeskar, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus Gyermekkar lép fel a digitális koncertteremmé alakított Kodály Zoltán Általános iskola hangversenytermében. 

A programsorozat valamennyi eseményét és a mesterkurzust is megtekinthetik az érdeklődők a Cantemus Fesztivál weboldalán

Szabó Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógus, a kórus igazgató-karnagya maga is három hetet töltött a megyei kórházban a koronavírus miatt, ekkor fogalmazódott meg benne az az ötlet, hogy valahogyan meg kellene köszönni a koronavírusos betegeket ápoló egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a fesztivál sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy a koncert bevételéből a betegellátást segítő eszközöket és műszereket szeretne vásárolni a gyógyintézmény.

Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, az együttes alapítója köszönti a hallgatóságot a nyíregyházi Cantemus Kórus koncertjén Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: frissmedia.hu
Vissza
Hírfolyam