2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Somogyból is segítik a koronavírus-árvákat

A koronavírus-járvány miatt országszerte sok gyermek maradt árván. A Somogy megyei önkormányzat elnöke, Biró Norbert is csatlakozott azok táborához, akik szeretnének rajtuk segíteni, és levélben kéri fel a somogyi polgármestereket, hogy lehetőségeikhez mérten csatlakozzanak a gyűjtéshez.

Mi, somogyiak mindig összefogtunk a bajban. Sokáig úgy gondoltuk, nem lesz mostanában ilyenfajta összefogásra szükség, nem érhet bennünket baj. A koronavírus-járvány viszont mindent megváltoztatott

– idézi a kaposvarmost.hu Biró Norbertet, a Somogy Megyei Önkormányzat elnökét.

Ezért is csatlakozott elsőként – Baranya és Tolna megyével egyetemben – a Somogy Megyei Önkormányzat Áder János köztársasági elnök és felesége, dr. Herczeg Anita által életre hívott Regőczi István Alapítványhoz. A dél-dunántúli régió összesen 3 millió forinttal támogatta a tragédia sújtotta családokat.

Az alapítvány bejegyzése után a Somogy Megyei Önkormányzat azonnal felvette velük a kapcsolatot, és felajánlották, hogy helyben koordinálják a feladatokat, felmérik a somogyi igényeket. A megyei önkormányzat elnöke mindezek mellett hamarosan levélben keresi meg a somogyi polgármestereket, jegyzőket, hogy segítségüket kérje az igények felmérésében, illetve abban, hogy a lehetőségeikhez mérten támogassák az alapítványt, vagy egyéb módokon segítsenek a szülő nélkül maradt gyermekeknek. 

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: kaposvarmost.hu
Vissza
Hírfolyam