2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több ezer egyetemista segített a koronavírus elleni védekezésben

Ösztöndíjat, fizetést és vizsgakedvezményt is kaptak azok az egyetemisták, akik az elmúlt időszakban kivették a részüket a koronavírus-járvány elleni küzdelemből. PCR-teszteket végeztek, Covid-betegeket láttak el, adminisztráltak – segítettek, amiben csak tudtak. 

Az orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatókat 2020 őszétől vonták be a vírus elleni küzdelembe: segítették a szűréseket, betegellátási feladatokat végeztek, sőt az Országos Mentőszolgálatnál is dolgoztak.

A közvetlen egészségügyi ellátásba elsősorban felsőbb éves orvos-, fogorvos- és ápolóhallgatókat vontak be, az alsóbb évfolyamon tanulók, illetve az egészségtudományi és a gyógyszerészhallgatók inkább tesztelési és egyéb feladatokat kaptak. 

A járvány harmadik hullámában már a Corvinus Egyetem, a Műegyetem, az ELTE, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói is kivették a részüket a segítségnyújtásból, főként adminisztratív munkakörökben.

  • A Semmelweis Egyetem számos tanulmányi kedvezménnyel segíti a vírus elleni küzdelemben részt vállaló diákokat, a többi között a vizsgaidőszak meghosszabbításával, illetve a szakdolgozat leadási határidejének módosításával.
  • A Debreceni Egyetemen, ahol csaknem 1350 hallgató önkénteskedett, ebben a félévben a szakmai gyakorlat részeként fogadja el az önkéntes tevékenységet. 
  • A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül majdnem 820-an vállaltak rendszeres önkéntes munkát a koronavírus-járvány harmadik hulláma idején.
  • A Pécsi Tudományegyetem 450 hallgatója vett részt a járványügyi védekezésben az oltóhelyeken, a PCR-tesztelésnél, az eredmények laboratóriumi feldolgozásánál vagy épp az intenzív ellátásban.
Koronavírusteszthez készül elő a Semmelweis Egyetem hallgatója Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam