2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány az elmúlt években több millió forint értékben adott át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a helyi mentőállomásnak, nemrég egy közel 4 millió forint értékű, modern lélegeztetőgépet – írja a mosonvarmegye.net.

Magánszemélyek és cégek felajánlásából vásárolták a lélegeztetőgépet a mentőknek Fotó: Mosonvarmegye.net

A lélegeztetőgép beszerzését helyi cégek (a Menkraft Consulting Kft., a Bixitrans, a Wittman Robottechnika, az Asdag Kft. és a PG Hungary) és magánszemélyek adományai tették lehetővé, akiknek Zolnai Szabolcs, a Mosonmagyaróvári Mentőállomás vezetője köszönte meg a segítséget. Mint mondta: a felajánlóknak és az alapítványnak köszönhetően egyebek mellett november óta sikerült biztosítani két modern konténert a járvány miatti mintavételi pontnak, ami körülbelül 1 millió forintos felajánlás. Megvalósult továbbá a nappali tartózkodó teljes kifestése orvosi steril festékkel, egy új éjjeli tartózkodó kialakítása a megnövekedett dolgozói létszám miatt. Valamint a lépcsőházban a beázások kijavítását is elvégezték. Mindezek költségeit a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. biztosította. A Süli Woodwork-AFA Kft. segítségével modern konyhabútort kaptak, ennek értéke is meghaladja az 1 millió forintot. Az ünnepélyes átadáson kiderült, hogy az alapítványnak köszönhetően a mentőautók felszereltsége is az országos átlag feletti. 

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységét az adó egy százalékok mellett bárki segítheti felajánlásokkal, támogatásokkal. Az alapítvány adószáma: 18028836-1-08, illetve számlaszáma: 58600214- 11169262. További információ a www.szentkristofalapitvany.hu oldalon található.

Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: mosonvarmegye.net
Vissza
Hírfolyam