2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek

Több mint félezer támogató segíti a Kiskőrösi Mentő Alapítvány tevékenységét. Farkas Gyula, az alapítvány elnöke a baon.hu-nak elmondta, hogy tavaly az alapítvány tevékenységében első helyre került a mentődolgozók és a betegek biztonsága, és minden olyan eszköz, felszerelés gyors beszerzése, ami ezt elősegítette.

– A kiskőrösi mentőmunka megváltozott, napi szinten kellett megfelelni szakmai, biztonsági, erkölcsi és pszichés elvárásoknak, egyben megóvni magunkat és családtagjainkat. Meghatóan tapasztaltuk, hogy a lakosság összefogása és szeretete egyre nagyobb hullámokban érkezett felénk. A különböző kedves ajándékok és felajánlások mérhetetlen erőt adtak a pandémia elleni harcban – mondta a mentőállomás vezetője.

Tavaly a szervezet a lakosság támogatásával korszerű LIFEPAK 15 defibrillátort és betegfigyelő monitort vásárolt az Országos Mentőszolgálat Alapítványával együttműködve. Beszereztek új vákuumos végtagrögzítő eszközöket, LSU szívókészülékeket, érintésmentes hőmérőket, védőpajzsokat, ózongenerátorokat, takarókat. A kiskőrösi 27 mentődolgozót munkavédelmi cipőkkel és pólókkal, mosó- és szárítógéppel látták el. Emellett oktatófantomot vásároltak újraélesztések és baleseti szimulációk gyakorlásához. A több mint félezres létszámú támogató segítségével 9 millió 455 ezer 675 forint gyűlt össze, amelyhez egy nagy hipermarket is hozzátett 400 ezer forintot, a különböző helyekre kitett gyűjtőedényekbe 350 ezer forint került.

Idén a tervek szerint EDAN betegfigyelő monitorokat vásárolnak a kiskőrösi mentőautókba, és mobil ultrahangot szereznek be az esetkocsiba. – Égési kötszereket, vénalámpákat és lélegeztető­ballonokat is vásárolunk – mondta Farkas Gyula.

A kiskőrösi mentősök az egyik városi rendezvényen Fotó: MW
Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam