2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei

Ingyen nyaralhatnak a Magyarországi Református Egyház támogatásával működő Bárka táborban az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei. Azért esett a választásuk rájuk, mert az egészségügyi dolgozók sokszor a családdal töltött percekről is lemondtak annak érdekében, hogy életeket mentsenek  – írja az Index.

Idén nyáron a Magyarországi Református Egyház támogatásával működő Bárka tábor is köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak azzal, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy a mentősök gyermekei ingyen táborozhassanak. Felhívásukra végül húsz mentősgyermek jelentkezett, akik idén augusztusban két turnusban üdülhetnek Balatonfenyvesen.

Szeretnénk egy kicsit tehermentesíteni azokat, akik a pandémia alatt a legtöbbet tették le az asztalra

– jelentette ki az Indexnek Gőbel Gergely, a Bárka tábor projektmenedzsere. „Meggyőződésünk, hogy a járványt a mentősök gyerekei is megsínylették, hisz míg mások szülei otthon tudtak maradni, tudtak szabadságot kivenni, ők sok esetben egyedül küzdöttek meg a digitális oktatás okozta nehézségekkel. Emellett sok egészségügyi dolgozót más városokba vezényeltek, de voltak, akik a fertőzésveszély miatt maradtak külön a családjuktól, ami akár hetekre, hónapokra megnehezítette a közös együttlétet” – mutatott rá a szervező.

Hozzátette: a mentősgyermekek mellett sok olyan lurkó is érkezik hozzájuk, aki valamilyen krízishelyzetet élt át, a résztvevők 30-40 százaléka hátrányos helyzetű, és legalább 50 százalékuk nehéz sorsú. Az élménypedagógián alapuló foglalkozásokon jobban megismerhetik önmagukat, de az együttműködést és az elfogadást is megtanulják.

Pápai Joci jószolgálati nagykövetként egy alkalommal minden turnusba ellátogat Fotó: Bárka Tábor

A fertőzésveszély csökkentése érdekében a táborokat a megfelelő óvintézkedések mellett szervezik meg. 

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben Tolna megyei szakembereket díjaztak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam