2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogtak a tatai állatotthonért

Tappancs Állat­otthon Alapítvány és Őrszolgálat felhívást tett közzé a közelmúltban, mert a koronavírus-járvány miatt elmaradtak az adományok az utóbbi hónapokban. Most viszont sokan összefogtak értük – írja a kemma.hu.

Zsigáné Marosi Éva menhelyvezető a portálnak elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkent azon emberek száma, akik a menhelyen élő állatokat látogatták, örökbe fogadták vagy valamilyen formában támogatták őket. Ezért a járvány harmadik hullámának végére szinte teljesen kifogytak a konzervekből és a tápokból. A helyzetet pedig az is súlyosbította, hogy vannak olyan kutyák, amelyeknek gyógytápra van szükségük, melyek megvásárlása igen költséges.

Felhívásukra sokan reagáltak, többek között a tatabányai polgárőrök, Fátrai Zsuzsanna, a Tatabányai Benedek Elek Óvoda intézményvezetője, valamint a Tatai Civilek és a zalaegerszegi Bogács Menhely aktivistái. A zalai megyeszékhelyről mintegy 45 zacskó táp érkezett, valamint egy raklapnyi alutasakos macskaeledel is.

– Mivel az alapítványunknál kevesebb a macska, a Szent Borbála Kórháznál pedig Gizi néni rengeteg cicát gondoz, ezért juttattunk a felajánlásból oda is. Mivel a tápok gyorsan fogynak, ezért továbbra is szükségünk lenne rá, illetve macskaalomra is, így a jövőben is folyamatosan fogadjuk a különböző felajánlásokat – részletezte Zsigáné Marosi Éva.

Kirándulnak is

A menhelyen gondoskodnak az elárvult állatokról. Képünk illusztráció Fotó: Ondřej Pospíšil/Pixabay

Haraszti Tünde, a Benedek Elek Óvoda egyik óvónője elmondta, hogy természetvédelmi kirándulással egybekötve keresik fel évről évre a menhelyet. A gyűjtésbe bevonják a szülőket és az intézményben dolgozókat is, akik mindig készségesen adakoznak, a táp mellett fertőtlenítőszereket és takarókat is visznek az elárvult állatoknak. Ilyenkor nemcsak a természetvédelemről beszélnek a gyerekeknek, hanem a felelős állattartásról is.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam