2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

B terv az álláskeresőknek

Sokan elveszítették állásukat a koronavírus-járvány következtében, nekik próbált már a kezdetektől segíteni a Friends Club Hungary Kft. és a Blue Colibri App közös felülete. A Kell egy B-terv oldalán egy év alatt több mint 4800-an találtak munkát – írja a trendfm.hu

Segítenek a járvány miatt állás nélkül maradtaknak munkát találni Fotó: Pixabay/Free-Photos

A Kell egy B terv a vírushelyzet miatt jött létre: a Friends Club Hungary rendezvényszervező ügynökség és a Blue Colibri  HR-tanácsadó cég közös projektje 2020 márciusában társadalmi kezdeményezésként indult, mivel nagyon sok ismerősük veszítette el hirtelen a megélhetését. 

„A járvány elején sok olyan ember veszítette el a munkáját, aki nem volt rutinos álláskereső. Nem ismerték a hagyományos munkaerő-közvetítő weboldalakat, és nem rendelkeztek megfelelő önéletrajzzal sem. Mi díjmentes, egyszerű felületet hoztunk létre”

– mondta az IoT Zóna műsorban a Blue Colibri App társalapítója és üzletfejlesztési vezetője, Barathi Tamás.

2021. március végéig több mint 25 ezren regisztráltak a platform oldalán, és közülük csaknem 5 ezren találtak rövid távú megélhetést. „Egy éve elsősorban a futár-, a logisztikai és kereskedelmi cégek kínáltak állásokat a felületünkön. Majd az élelmiszeripari gyártó vállalatok is jelentkeztek, illetve nyáron kiemelhetők a mezőgazdasági idénymunkák is. Most kicsit vegyesebb a kép, de még mindig domináns a kereskedelmi és a logisztikai szektor. Elindítottuk a B terv nagyköveti programunkat is, és sok önkéntes csatlakozott ehhez a kezdeményezésünkhöz. Ennek köszönhetően több mint 70 HR-es segítette, hogy még több vállalatot el tudjunk érni, és ingyenesen segíteni tudjunk az álláskeresőknek például munkakeresési és CV-tanácsadással” – részletezte az üzletfejlesztési vezető.

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Használt mobilokkal segíthetünk A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: trendfm.hu
Vissza
Hírfolyam