2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

250 Baba Pakkért indít kampányt a Vöröskereszt

Egy gyermek érkezése sok család számára jelent anyagi nehézséget, ami különösen igaz a koronavírus-járvány által nehezített mindennapokra. A Magyar Vöröskereszt 250 család megsegítésére indított lakossági adománygyűjtő kampányt, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közreműködésével.

A Magyar Vöröskereszt és a MOME 2020 őszén indult együttműködésének keretében már 100 darab, csecsemőgondozási eszközöket tartalmazó Baba Pakk talált gazdára az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családok között. Idén ősszel további 250 csomagot szeretnének eljuttatni a rászorulókhoz, ennek érdekében pedig lakossági adománygyűjtő kampányt is indítottak, amelyhez a Vöröskereszt online adományozói felületén lehet csatlakozni.

A 2021 októberéig tartó adománygyűjtés célja 10 millió forint összegyűjtése, melyet a Magyar Vöröskereszt az eszközök beszerzésére és a program kibővítésére fordít majd. A tervek szerint a finn mintán alapuló, a MOME kutatói által fejlesztett Baba Pakkot a jövőben beépítenék a szervezet szociális segélyezési tevékenységei közé.

Fotó: voroskereszt.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: blikk.hu
Vissza
Hírfolyam