2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Családbarát innovációk a Szent János Kórházban a pandémia alatt

2021-ben a Szent János Kórház nyerte el a Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom közös projektje, a Családbarát kórházi innovációk – járvány idején című pályázat díját. 

A Szent János Kórházban évek óta folyamatos a törekvés a családbarát szemlélet egyre magasabb szintű megvalósítására, így számos innovatív megoldással segítették a családokat a járvány ideje alatt is: a Babales program, az Együtt program, az Online szülésfelkészítő tanfolyam és a Stroke ovi program is ebben a szellemben született.

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva a kórházban nyolchetes online szülésfelkészítő tanfolyam indult. Ezen túl a kórház egyedülálló Baba-mama-papa programja a gyermekek születése körüli időszakban felmerülő mentális problémákkal küzdő szülőknek is igyekezett segítséget nyújtani.

A Babales program lehetővé teszi, hogy az otthon lévő családtagok webkamerán keresztül láthassák az inkubátorban lévő kisbabájukat a nap bármely szakaszában. A Stroke ovinak köszönhetően pedig a gyermekek mesés formában ismerhetik meg a stroke főbb jeleit, így baj esetén időben tudnak segítséget hívni idős rokonaikhoz.

Fotó: Pixabay
Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam