2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Civilek segítettek a járvány idején Nagykállóban

Kertész Anna az nlc.hu-n megjelent írásában bemutat egy testvérpárt, Bogit és Zsanit, akik civil szervezetek helyi munkatársaiként segítettek a járvány idején Nagykálló szegénytelepein olyan hétköznapi, de itt nehézséget jelentő tevékenységekben, mint például a jelentkezés az oltásra. 

A Balogh lányok a járvány alatt is segítették a falubelieket Fotó: Bitó-Balogh Zsanett

A cikk felidézi, hogy Balogh Bogi egy roma nőket célzó ösztöndíjprogram koordinátorként, testvére, Zsani pedig a Civil Kollégium Alapítvány (CKA) által képzett és annak programjában dolgozó közösségszervezőként már akkor „kiabáltak” a szegénytelepeken élőkért, amikor még alig sejtette valaki, milyen katasztrófát okozhat a járvány a szegregátumokban. Társaikkal élelmiszerhez, vitaminhoz, fertőtlenítőszerhez, oltáshoz, és ami talán a legfontosabb, információhoz juttatták a legszegényebb romákat, akik között felnőttek. Szó szerint életeket mentettek az elmúlt bő egy évben.

Korábban is segítettek a helyieknek az ügyes-bajos dolgaik intézésében, a járvány alatt pedig sok egyéb mellett más segítő szervezetekkel közösen adománygyűjtést indítottak és koordináltak, felvilágosító kampányt folytattak a Covidról és az oltásról is.

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Használt mobilokkal segíthetünk A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam