2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kórháznak gyűjtöttek

Nyíregyházán a megyei kórház néhai vezetője, dr. Adorján Gusztáv tiszteletére rendeztek hangversenyt, amelyen arra kértek mindenkit, csatlakozzanak a megyei kórházak támogatására indított gyűjtéshez – írja a szon.hu.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus a bevételt a megyei kórháznak ajánlotta fel Fotó: Pusztai Sándor

A XIII. Cantemus Fesztivál és Mesterkurzus keretében a Kodály Zoltán Általános Iskola dísztermében megrendezett jótékonysági hangversenyen dr. Adorján Gusztáv kórházigazgatóra emlékeztek, aki tavaly ősszel hunyt el Covid-fertőzés következtében.

Szabó Dénes, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgató-karnagya felidézte személyes emlékeit, hogy az intézmény dolgozói milyen áldozatos és megfeszített munkát végeztek, amikor tavaly ősszel több héten keresztül bent feküdt koronavírusos betegként. Hozzátette, most eljött az idő, hogy megköszönjék az erőfeszítést, az adományokkal pedig jobbá tegyék a Covid-osztály és a kórház életét, működését. A jótékonykodás már június 20-án megkezdődött, s a segíteni szándékozók július 10-ig adakozhattak a Cantemus kórus internetes oldalán. A szervezők a bevételt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Covid-osztályának, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam