2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kórháznak gyűjtöttek

Nyíregyházán a megyei kórház néhai vezetője, dr. Adorján Gusztáv tiszteletére rendeztek hangversenyt, amelyen arra kértek mindenkit, csatlakozzanak a megyei kórházak támogatására indított gyűjtéshez – írja a szon.hu.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus a bevételt a megyei kórháznak ajánlotta fel Fotó: Pusztai Sándor

A XIII. Cantemus Fesztivál és Mesterkurzus keretében a Kodály Zoltán Általános Iskola dísztermében megrendezett jótékonysági hangversenyen dr. Adorján Gusztáv kórházigazgatóra emlékeztek, aki tavaly ősszel hunyt el Covid-fertőzés következtében.

Szabó Dénes, a Nyíregyházi Cantemus Kórus igazgató-karnagya felidézte személyes emlékeit, hogy az intézmény dolgozói milyen áldozatos és megfeszített munkát végeztek, amikor tavaly ősszel több héten keresztül bent feküdt koronavírusos betegként. Hozzátette, most eljött az idő, hogy megköszönjék az erőfeszítést, az adományokkal pedig jobbá tegyék a Covid-osztály és a kórház életét, működését. A jótékonykodás már június 20-án megkezdődött, s a segíteni szándékozók július 10-ig adakozhattak a Cantemus kórus internetes oldalán. A szervezők a bevételt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Covid-osztályának, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam