2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerték az önkéntesek munkáját

A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat Somogyi Mentőszervezete önkénteseit köszöntötte: több mint 40-en vállalták 2020 novembere és 2021 júniusa között, hogy a szabadidejüket feláldozva segítik a mentőszolgálat diszpécsertevékenységét – írja a sonline.hu.

Az önkéntesek feladata a tesztelésre váró emberek telefonos értesítése volt a tesztelés időpontjáról, valamint tájékoztatásuk a fontosabb tudnivalókról Fotó: Pixabay/Firmbee

Az önkéntesek közül sokan home office-ban dolgoztak, és emellett vállalták a feladatot, illetve volt olyan is, aki azért keresett elfoglaltságot, mert saját munkáját nem tudta a járvány miatt folytatni. Az önkéntesek toborzását a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete végezte, a szakmai iránymutatást pedig az Országos Mentőszolgálat helyi szakemberei adták. Nagy segítség volt ez a Kaposvári Mentőállomásnak, hiszen így nem a mentés­irányítást vagy a betegszállítás irányítását terhelték ezek a diszpécserfeladatok.

Az önkénteseket köszöntő ünnepségen Sótonyi Tiborné, a Vöröskereszt megyei igazgatója, és Börzöli Zoltán megyei vezető mentőtiszt elmondta: nagyra értékelik az önzetlen segítséget, a feladatra jelentkezők hónapokon át tartó helytállását. A két szervezet oklevelekkel, emlékplakettekkel és vendéglátással köszönte meg az önkéntesek munkáját.

Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam